Ticket controle

De Nederlandse consument gaat de komende vijf jaar steeds meer online winkelen. Volgens het Shopping Tomorrow Consumentenonderzoek, zal over vijf jaar 22 procent van de boodschappen online worden gedaan. Een vijfde van alle supermarktartikelen zullen in 2023 via webwinkels worden gekocht. Maar naast supermarkt artikelen, kleding en elektronica kun je veel meer via het internet kopen. Zo heb je ook een online ticketsysteem. Met een online ticketsysteem kun je via het internet kaartjes kopen voor bijvoorbeeld een concert of evenement.

Online tickets bestellen

Wanneer de kaartverkoop voor een concert van een grote artiest bijna van start gaat, zitten er vaak duizenden mensen te wachten voor hun laptop of smartphone. Hierbij worden meerdere tabbladen geopend en pagina’s ververst. In de jaren negentig was het nog erg gebruikelijk om met een klapstoel en slaapzak in de rij te wachten voor een kaartje. Als je vooraan in de rij stond was je er als eerst bij. En wie later kwam, kon achteraan aanschuiven. Tegenwoordig heb je een online ticketsysteem. Hierdoor is het niet meer nodig om uren voor de start van de verkoop aanwezig te zijn. Je weer hierbij alleen niet of het je gaat lukken om een ticket te bemachtigen.

Betrouwbaar of niet?

Je wilt erg graag naar een festival, concert of evenement, maar de tickets zijn uitverkocht. Nu kun je ervoor kiezen om online tweedehands tickets te zoeken. Bijvoorbeeld via social media, Ticketswap of Marktplaats. Maar helaas komt het vaak voor dat iemand die niet meer naar het festival gaat een oplichter is en jou een nepticket of helemaal geen ticket verkoopt. Bij de politie komen er dagelijks meldingen binnen van ticketoplichting. Je kunt dan wel fluiten naar het concertkaartje of festivalticket en naar jouw geld. Het is dus belangrijk dat je voor een betrouwbaar online ticketsysteem kiest of voor een betrouwbaar persoon.

Hoe bereid je je voor op het bemachtigen van een ticket?

Als je beschikt over de juiste voorbereiding en informatie, weet je waar je op moet letten. Dit kan ervoor zorgen dat jij sneller over een ticket beschikt via het online ticketsysteem, zonder stress te hebben. Goed op de hoogte zijn is al het halve werk. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor de nieuwsbrief. Hierin wordt de ticketverkoop aangekondigd, maar ook de voorverkoop. Vaak heeft het geen zin om al vroeg op de website te zijn. Dit komt omdat er wordt gewerkt met een wachtrij, maar hierbij maakt het niet uit hoe laat jij op deze website aanwezig bent. Refreshen heeft ook geen zin, je kunt beter geduldig afwachten anders heb je kans dat het alleen maar negatief beïnvloed wordt.

 

Klik hier voor meer informatie