Petzl helm

De bouw kan zwaar werk zijn. Je werkt met zware voorwerpen, het is vooral fysiek en in een moeilijke omgeving. Als bouwvakker repareer, sloop of bouw je vaak bepaalde voorwerpen. Deze voorwerpen kunnen verschillen van een huis tot een brug. De een vernield en de ander vernieuwd, toch is de veiligheid hetzelfde. Er blijft gevaar voor vallende of losliggende onderdelen. Vallende onderdelen kunnen op het hoofd vallen. En door losliggende onderdelen kan iemand hard vallen. Aangezien de hersenen in het hoofd liggen, is dit een belangrijk onderdeel van het lichaam. Daarnaast zijn de meeste zintuigorganen gevestigd op het gezicht, wat betekent dat dit deel van het lichaam kwetsbaar is. Wat kwetsbaar is, mag best wat beter beschermd worden. Denk aan de veiligheid van jezelf, of van jouw werknemers en koop een petzl helm.

 

De kwetsbaarheid van het hoofd

Met je hoofd doe je eigenlijk wel alles, denken, waarnemen, prikkels opvangen. Eigenlijk is het meest belangrijke deel van jouw anatomie gevestigd in het hoofd; de hersenen. Gelukkig wordt dit kwetsbaar onderdeel beschermd door de schedel, maar ook die kan breken. Je kan een hersenschudding opvangen, wanneer je te hard valt of wanneer iets op jou valt. Een hersenschudding is vaak zeer onprettig, maar is over het algemeen niet al te schadelijk.

 

Dit is allemaal dankbaar aan de schedel. Dit is een hard stuk bot onder de hoofdhuid. En weer daaronder zitten de hersenen. Wanneer je erover nadenkt is dit best wel een belangrijk orgaan. Je denkt ermee, hier zitten jouw herinneringen opgeslagen, jouw meningen. Een flinke klap en bepaalde zones binnen het brein kunnen beschadigd raken. Dit kan leiden tot amnesie, een hersenschudding of, in ernstige gevallen ook een langdurig ziekenhuis bezoek.

 

Voorkomen

Om hersenbeschadiging te voorkomen, is het misschien handig een petzl helm te dragen. Zeker binnen de bouw is dit handig. Je werkt met zware onderdelen die jouw veel schade kunnen bezorgen. Wees een ongeluk voor en schaf een petzl helm aan. Dit is geen armoedig plastic helmpje. Nee, dit is een helm dat comfort en veiligheid biedt. Deze helm is speciaal gemaakt voor werkzaamheden op de grond, of op hoogte. 

 

Het fijne aan deze helm is dat er meerdere onderdelen aan toegevoegd kunnen worden, zoals gehoorbescherming. In de bouw zorg je voor de veiligheid van een ander, maar let eens op jezelf. Dagelijks worden harde werkers blootgesteld aan giftige stoffen en vallende voorwerpen. De eerste stap ligt bij jou. Werk aan de veiligheid van andere door jezelf veilig te houden.

 

Bezoek onze website voor meer informatie